Τι συμβαίνει όταν τριαντάρηδες+ πιάνουν πληρωμένες καρέκλες για το καλό των δημοτών του Δίου Ολύμπου


Αγαπητοί συνδημότες του δήμου Δίου Ολύμπου. 

Με τη δουλειά του καλοκαιριού και τη μικρή μου απουσία από την περιοχή για λίγες εβδομάδες (γιατί πρέπει να ξεκουραστούμε και εμείς που ασχολούμαστε με τον τουρισμό) δεν μπόρεσα, για ένα σημαντικό διάστημα, να κάνω κάποια δημοσίευση που θα αφορούσε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας όχι μόνο για το χωριό μου εδώ στον Ανατολικό Όλυμπο αλλά και για όλο το Δήμο Δίου Ολύμπου. 

Όταν γύρισα στο χωριό μου, νόμιζα ήρθα σε άλλο τόπο. Τόσος ξεπεσμός, τόση αγάπη για καρέκλες εξουσίας νομίζω δεν ξαναείδαμε σε αυτόν τον δήμο. Και ξέρετε συνδημότες ποιο είναι το κοινό όλων αυτών; Όλοι τους είναι και καλά "μορφωμένοι". Σέβομαι τους ανθρώπους που καταφέρνουν στη ζωή τους να μορφωθούν. Οι δικοί μας όμως πέρασαν και δεν ακούμπησαν γιατί όπως λέει και μία φίλη "άλλο πτυχιούχος άλλο καλλιεργημένος" άνθρωπος. 

Αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και θέλουν να μας πείσουν ότι για εμάς το κάνουν, για το καλό του δήμου. Παιδιά μη θυσιάζεστε άλλο για το καλό μας, κοιτάξτε λίγο και τον εαυτό σας. Κρίμα είστε νέοι άνθρωποι. 

Τώρα που είπα νέοι, σκέφτηκα ότι η γενιά των τριαντάρηδων είναι αυτή που πρωτοστατεί στον ξεπεσμό. Με πόση ευκολία ξέχασε ο άλλος όσα έλεγε προεκλογικά για τον δήμαρχο και δέχτηκε θέση 1500€. Ναι ξέρω με βαριά καρδιά το έκανε. Δεν λέμε ονόματα γιατί έμαθα ότι με το καλημέρα απείλησε όποιον τον προσβάλει ότι θα τα βρούνε "αλλού". Αν δεν ήθελες να ακούς άσχημα σχόλια να ήσουν συνεπής με όσα έλεγες προεκλογικά αλλά αυτό θέλει κότσια για να μην πω κάτι άλλο. 

Άλλος τριαντάρης υποψήφιος με τον συνδυασμό της σύνθεσης περιφερόταν πριν κανένα χρόνο και έλεγε ότι τηλεφωνεί στον δήμαρχο αλλά δεν το σηκώνει. Τελικά όχι μόνο του απάντησε αλλά όπως έγινε γνωστό στον Ανατολικό βόλεψε και τη γυναίκα του στη δημοτική επιχείρηση. Είδατε; όποιος γκρινιάζει "αμοίβεται". 

Κύριοι της διοίκησης η ΔΕΥΑ μπορεί πραγματικά να χρειαζόταν οικονομολόγους, μπορεί τα κορίτσια (είναι και μια από το Λιτόχωρο και αυτή φανατική της σύνθεσης) να είναι άξια αλλά για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε ότι βγήκατε για να βολέψετε. Και εσείς υποψήφιοι πολιτεύτηκε για να βολευτείτε. Θα μου πείτε: όλοι τα ίδια δεν κάνουν; για αυτό τους καταδικάσαμε ελπίζοντας ότι εσείς θα είστε καλύτεροι αλλά εσείς όμως το " βγάλατε τα μάτια". 

Εσύ δήμαρχε εξαγοράζεις και ο κόσμος που έχει ανάγκη δυστυχώς εξαγοράζεται. Ανακοινώθηκαν και οι αντιδήμαρχοι . 8 στο σύνολο και θέλουν να μας πείσουν ότι οι 3 εργάζονται αμισθί. Πλην του μικρού από τον ανατολικό που πιστεύω ότι μάλλον έτσι είναι, για τους άλλους δύο αμφιβάλλω. Μάλιστα ο εκ Λιτοχώρου θέλει να μας πείσει ότι το κάνει από την καλή του την καρδιά. Γνωριζε όμως ο κύριος ότι θα φύγει από την επιχείρηση και φρόντισε με τη μεσολάβηση "κάποιων" να παίρνει μισθό από συνεταιρισμό. Αλήθεια εσείς στον συνεταιρισμό δεν ξέρατε, δε ρωτήσατε. 

Επίσης ο κύριος έφυγε από την επιχείρηση γιατί πήγε ως αντιπρόεδρος το φιλαράκι του από τον ανατολικό που στα λόγια είναι ιδεολόγος αλλά στην πράξη προτιμά τον μισθό και αυτός ( άλλος ένας τριαντάρης). 

Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους αυτούς που έδιναν συγχαρητήρια σε έναν αντιδήμαρχο του ανατολικού και του εύχονταν να συνεχίσει το έργο. Θα μας τρελάνετε ρε παιδιά; Ποιο έργο; Αυτός έλαμψε δια της απουσίας του 2 χρόνια. Τον ξήλωνε ο δήμαρχος και τον έσωσε τελευταία στιγμή μια τροπολογία της κυβέρνησης που τους έδωσε τη δυνατότητα να αυξήσουν τον αριθμό των αντιδημάρχων. Ίσως γι αυτό έγινε αμισθί αντιδήμαρχος. Έσωσε το γόητρό του αφού θα τον αντικαθιστούσε με άτομο που προεκλογικά τον χαρακτήριζαν "λίγο" αλλά όχι και να τον πληρώνουν κιόλας. Εννοείται μην ξεχάσουμε την επόμενη φορά να τους ξαναψηφίσουμε. Τέτοιοι που είμαστε καλά κάνουν και μας φέρονται σαν πρόβατα. 

Μία ερώτηση στους πασοκογενείς της διοίκησης: ψηφίσατε στις εσωκομματικές σας εκλογές; Εσείς πρώτον είστε δυσφήμιση για το χώρο σας και δεύτερον είστε πιο φανατικοί υποστηρικτές της Μητσοτακικής πολιτικής από ό,τι είναι ο δήμαρχος. 

Τέλος άκουσα μια κουβέντα από φίλη στη Λεπτοκαρυά που είπε σε παρέα και συμφώνησαν και οι άλλοι. Αυτοί (εννοούσαν τη διοίκηση) διέλυσαν το φορέα τουρισμού, αποδυνάμωσαν την πνευματική κίνηση και σε λίγους μήνες, θα αποτελειώσουν τη στέγη γραμμάτων και τεχνών. 

Ρε φιλαράκια από τη Λεπτοκαρυά, δεν σας αποτελειώνουν αυτοί, εσείς τους επιτρέπετε να το κάνουν. Βάζετε και εσείς το συμφέρον σας και τα παραταξιακά πάνω από το χωριό σας. 

Ο επιχειρηματίας από τον Ανατολικό


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Επιχειρηματίας του Ανατολικού Ολύμπου ξαναχτυπά, αυτή τη φορά χτυπά κάποιους δημοσιογράφους και μπλόγκερ που επί χρήμασι ξεπλένουν ανύπαρκτους δημάρχους

Κατέθεσε όντως την παραίτησή του ο Κυριακάκης από την Κοινότητα Λιτοχώρου? Ή οχι? Ποιος θα μας ενημερώσει υπεύθυνα?

Δήμαρχε Ε.Γερολιόλιε, για πες μας, ποιος πίεσε τη Λιτοχωρίτισσα υποψήφια του Κιάφα να αποσύρει την υποψηφιότητά της;